enmiljonsoppåsar

En miljon soppåsar-kampanjen har börjat, kom med och samla skräp!

Larsmo kommun är med i Yles kampanj En miljon soppåsar så pågår i hela Finland under våren 13.4–14.6. Målet med det två månader långa städtalkot är att inspirera människor att samla in en miljon påsar skräp från sin omgivning. I kampanjen deltar över 140 kommuner, städer, organisationer och grupper.

Du behöver inte anmäla dig för att delta i kampanjen. Vem som helst kan gå och samla in skräp ensam eller till exempel tillsammans med familjen eller ett kompisgäng.

Ange de insamlade soppåsarna i räknaren på sidan svenska.yle.fi/miljonsoppasar vid den ort där du har samlat in soppåsarna. Räknaren uppdateras i realtid. Utöver det gemensamma goda kommer det alltså att vara en riktig tävling mellan orterna i Finland! Skräpräknaren hittar du på adressen svenska.yle.fi/miljonsoppasar.

Det är enkelt att delta, och du kan göra det ensam eller tillsammans:

  1. Ta med dig skräpplockare, handskar och en tom soppåse
  2. Gå ut – ensam eller tillsammans
  3. Plocka skräp i omgivningen
  4. För skräpet till blandavfallet då påsen är full
  5. Ange hur många soppåsar du har samlat ihop samt på vilken ort du har samlat soporna på adressen svenska.yle.fi/miljonsoppasar. Räknaren uppdateras i realtid.
  6. Utmana dina vänner att delta!

Mer info om kampanjen

En miljon soppåsar inleds i direktsändning på Yle TV1 och Yle Arenan 13.4 klockan 20. Resultatet publiceras på samma kanaler 14.6 klockan 20.

Länkar:
En miljon soppåsar (svenska.yle.fi)
Vadå en miljon soppåsar (yle.fi)
Ofta frågat (yle.fi)
Kampanjens videor (areena.yle.fi)