Parkverksamhet

klätterställning

Parkverksamheten i Larsmo är en ledd lekparksverksamhet som kommunen arrangerar för barn som inte är i daghem. Den ledda lekparksverksamheten hittas på två ställen i kommunen, i Näs och Furuholmen.

Lekparksverksamheten riktar sig i huvudsak till barn i åldern 2-6 år och finns till för barn som inte deltar i den kommunala småbarnspedagogiska verksamheten. 
Parkverksamheten håller öppet under enligt skolans verksamhetsdagar, augusti till maj. 

Höstterminen 2024 inleds onsdag 14.8

Verksamheten är i huvudsak utomhus, ifall det är väldigt kallt eller dåligt väder har vi möjlighet att vara inne.

För barnens välmående gäller följande:

  • Kläder efter väder (regnkläder, extra tröja och handskar med).
  • Det är bra med extra fingervantar att ha på sig när man äter, om man lätt fryser om händerna.

Barnen ska också ha med sig ett litet mellanmål. Vid kallt väder är det bra att ha något varmt att dricka. Det är viktigt att vara VARM, MÄTT och TORR när man leker ute!

Parken i Näs

Barnet ska föras till lekparken i början av parktiden, helst före kl. 10.00. Ifall ditt barn är anmäld till parken och ni får förhinder, är det viktigt att avboka platsen senast kl. 08:30 samma dag för att ge plats åt andra barn.

Alla barn i lekparken är olycksfallsförsäkrade. Skriv namn på barnets tillhörigheter, såsom skor, mössa, vantar, handskar, väska, matlåda, flaska etc.

För att boka en plats till parkverksamheten ska du fr.o.m. hösten 2022:

  • gå till larsmo.sitt.fi eller ladda ner Larsmo-appen från Google play eller App store. I appen hittar du tjänsten under Tjänster och Boka parkverksamhet, där kan du välja vilken park du vill boka plats till och vilken tid.
  • Platsen både bokas och betalas direkt, bokad plats återbetalas ej.
  • Bokningar till tisdag kan göras från tisdag veckan före kl. 8:00, bokningar till onsdag kan göras från onsdag veckan före kl. 8:00 och bokningar till fredag kan göras från fredag veckan före kl. 8:00.
  • Lediga platser kan bokas fram till kl. 10:00 samma dag.
  • Ifall du vill boka platser för flera barn samtidigt ska du trycka flera gånger på bokningsknappen, kom ihåg att skriva namnet på alla barn i rutan om barnens namn.
  • Avgiften är fr.o.m. 29.8.2022, 3 EUR per barn. Ingen syskonrabatt.
  • Avbokning görs via SMS till respektive park eller till e-posten parkverksamheten@larsmo.fi  senast samma dag, kl. 8:30 för att ge plats till andra.
  • Parkverksamhetens telefonnummer: 044 7217 634

Tanja Brännbacka

Förman för skolbarnens morgon- och eftermiddagsverksamhet och parkverksamhet

Parkverksamhet, Sektorn för barnpedagogik, Skolmorris och eftis

tanja.brannbacka@larsmo.fi

044 72 17 661