Motionsrådgivning och avgiftsfria motionspass

En person på bodystep

Kommunen har erhållit statsunderstöd för att starta motionsrådgivning och genom projektet ”Vi sänker tröskeln” erbjuder vi rådgivning gällande motion, kost och hälsa och olika typer av motionspass och evenemang med fokus på hälsa helt avgiftsfritt till invånarna. Projektet fortsätter åtminstone till 31.12.2023.

NYTT för hösten är att vi kommer att kunna bjuda på LesMills -träningspass avgiftsfritt under perioden augusti-december 2023.

Vi börjar med LesMills-klasserna tisdag den 15/8, där du nu erbjuds en unik möjlighet att bekanta dig med Bodystep, Bodypump och Bodycombat. De övriga passen som ordnats tidigare fortsätter också (se längre ner)

OBS! Obligatorisk förhandsanmälan till LesMills -passen!

Måndagar kl 17-18 BodyStep/Cronhjelmskolan (plats för 19 deltagare):

Ett helkroppsworkout pass på 55 minuter, där vi använder stepbrädan som hjälpmedel. Takten och musiken gör det till ett roligt pass i rytmiskt steppande,

som styrker benen. Squats, utfallsteg och pushups är en del av koreografin. Roligt, energiskt och intensivt!

ANMÄLAN:

30.10 Bodystep (ingen bodystep 23.10)

Tisdagar kl 17-18, BodyPump/Cronhjelmskolan (plats för 19 deltagare):

Medelintensivt helkroppsstyrkepass på 60 minuter, där vi jobbar med pumpstång och/eller med fria vikter. Går även bra att jobba enbart med kroppsvikten. Du reglerar själv tyngden genom att lägga till eller plocka bort vikter från stången. Squats, utfallssteg, deadlifts, clean and press, och rodd är en del av koreografin. Styrkan i hela kroppen tilltar och vi jobbar i takt till musiken på ett  roligt och funktionellt sätt!

ANMÄLAN: 24.10 Bodypump

Onsdagar kl 17-18 BodyCombat/Fritidsgården (Plats för 19 deltagare):

Högintensivt pass, 60 minuter, non-contact, rörelser som  inspirerats av kampsporter som karate, kickboxing, taekwondo, capoeira, tai chi, kung fu och muay thai.

Ingen utrusning krävs för att delta, kickar och slag är en del av koreografin, du rör dig i takt till musiken. Roligt och intensivt!

ANMÄLAN:

26.10 Bodycombat


Förutom LesMills-passen fortsätter också de träningspass som erbjudits tidigare:


För att delta krävs förhandsanmälan för varje enskilt pass för att så många som möjligt ska kunna pröva på. Anmälan för passen öppnar en vecka på förhand, så mer info kommer vartefter.

Frågor besvaras av motionskoordinator Johanna Enholm, e-mail: johanna.enholm@larsmo.fi

Varmt välkommen med!

Caroline Smedberg

Chef för välfärdstjänster

Kommunkansliet, Välfärdstjänster

caroline.smedberg@larsmo.fi

044 78 77 230

06 785 7230